Zsírégető intervall edzés az Oxygen Wellnessben!

Zsírégető intervall edzés az Oxygen Wellnessben!

Zsírégető intervall edzés az Oxygen Wellnessben!Mi az az intervall edzés?

Az intervall edzés lényege az intenzívebb tréning fázisok és közé illesztett mérsékelten aktív szakaszok váltakozása.A mérsékelt edzésperiódus lehet teljesen pihenő szakasz, de éppenséggel lehet laza futás, vagy séta is. Az intenzív szakaszoknál az illető felkészültségi állapotához, képességéhez és edzettségéhez igazítják a mozgástervet, szem előtt tartva az edzés célját.

Mire jó ez az edzésforma?

Az felváltott edzésperiódusok szervezetünkre és mozgásstílusunkra különböző pozitív hatásokat fejtenek ki: javítva tüdőnk oxygenfelvevő kapacitását, melynek következtében szervezetünk fokozatosan egyre nagyobb terhelést is kibír anélkül, hogy mindez komolyabb megerőltetést jelentene számára. Az intervall tréning következtében szénhidrát-anyagcserénk gyorsul, így szervezetünk futás közben hamarabb hozzájut a szükséges energiához. A rendszeres intervall edzést űzők közül sokan arról is beszámoltak, hogy ritkábban van izomlázunk, ami könnyen magyarázható: az edzéstípus hatására izomzatunk jobban tolerálja a tejsavszint megemelkedését, így nem alakul ki a megterhelő edzések következtében fellépő kellemetlen érzet.

Nekem való az intervall tréning?

A mozgástípus előnye, hogy jelenleg talán a leghatásosabb zsírégető tréning. Hatását az edzés után is kifejti szervezetünkben, mivel a mozgást követően még pár óráig folyamatos a kalóriaégetés. Azoknak ajánljuk, akik szeretnék növelni állóképességüket, de mindemellett formásodni és izmosodni is szeretnének.

Látogass el zsírégető intervall edzésünkre 13. kerületi fitness termünkbe, ahol Balázs Adrienn oktatónk segít, hogy csúcsformába hozd magad!