Csapattag bemutatása

Pálinkás Renáta Gyógyt.

gyógytornász

Személyi edző

Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar - Gyógytornász
Kinematic Taping - I. tanfolyam
McKenzie "A" tanfolyam - I., II. fokozat
IWI - International Wellness Institute - Személyi edző
Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika, Aneszteziologiai és Intenzív Terápiás Klinika - Térd- és vállízület perioperotív rehabilitációja
IMTA - Maitland Manuálterapeuta
International Kinematic Taping Academy - Neurodinamika
Semmelweis Egyetem - Fizioterápia Mesterképzés, mesterfokozat

A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb átnevelőeszköze.

Pálinkás Renáta gyógytornász és személyi edző vagyok. Már kiskorom óta lételemem a mozgás és a sport. Egy kis faluban nevelkedtem fel, innen ered az emberek, állatok, növények iránti szenvedélyem, valamint kedvenc sportom a lovaglás is.
2008-ban kezdtem meg tanulmányaim a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán, gyógytornász szakirányon, melynek utolsó két évében volt szerencsém a Szegedi Diákok Kosárlabdázó Egyesületének (SZEDEÁK) játékosait egy úgynevezett neuromusculáris tréninggel edzeni, valamint annak jótékony hatásáról diplomamunkám készíteni. A szegedi egyetemnek köszönhetően a legtöbb kórházi osztályba betekintést nyerhettünk gyakornokként, így megtapasztalhattuk napjaink betegségeinek kezelési lehetőségeit, és azok sikerességét.
2012-ben elvégeztem a Kinematic Taping I. tanfolyamot, melyet sikeresen használtam a SZEDEÁK játékosokon is. Tanulmányaim során elsajátítottam mind a masszázs, manuálterápia, fizikoterápia, autogén tréning, proprioceptív neuromuscularis facilitacio (PNF), mind pedig az alternatív terápiák alapjait is.

Amiben segíteni tudok:
- tartáskorrekció, tartásjavítás, gerincproblémák megszüntetése
- sportolók esetében sérülés prevenció
- sportba való visszatérés mihamarabbi elérése
- kortól, nemtől függetlenül mozgásszervi, valamint szív és érrendszeri problémák csökkentése, megszüntetése rehabilitáció
- gerinctorna, hátizom erősítő gyógytorna
- neurológiai, reumatológiai, ortopédiai betegségek kezelésébe